Capace fonta necarosabile

Aceste capace de fonta se utilizeaza in spatiile care nu implica trafic si
nu sunt supuse unor sarcini de forta care sa actioneze asupra lor. Capacele de fonta necarosabile sunt confectionate din fonta ductila si sunt prevazute cu sisteme de inchidere/deschidere fiabile. Manevrarea usoara exclude riscurile deschiderii accidentale sau alunecarii din spatiul caruia ii este destinat.

Are stabilitate garantata, iar inchiderea si deschiderea nu produce zgomote deranjante. Aceste capace de fonta necarosabile sunt utilizate in special in curti si gradini, in parcuri sau in zone destinate spatiilor verzi, unde traficul persoanelor este redus. Sarcina permisa este de tip A12,5kN, pentru a nu apare accidente sau craparea capacelor de acest tip. Forma acestor capace poate fi rotunda sau patrata, iar pentru o manevrare usoara sunt prevazute cu gauri in care se ataseaza cand este nevoie un maner metalic.
Capacele din fonta necarosabile se utilizeaza pentru acoperirea canalizarilor de langa locuinte personale sau canale urbane sau rurale de mici dimensiuni. La cerere, li se poate monta un dispozitiv antifurt. Aceste capace sunt vopsite cu vopsea bituminoasa pentru a fi protejate de intemperii. La o utilizare corecta, garantia este de cca.20 de ani.
Pentru caminele de vizitare/inspectie se confectioneaza capace cu ra-ma, din fonta nodulara ce au  forma patrata.
Acestea au clasa de sarcina B125 kN si sunt destinate parcarilor sau stationarii masinilor de mic tonaj.

Gratare din fonta carosabile
Capace din fonta carosabile
Scroll to Top