Despre fosele septice ecologice

O grija a omului modern o constituie protectia mediului inconjurator, un factor important si pentru sanatate.
Acest aspect a determinat utilizarea foselor septice ecologice in vederea tratarii apelor menajere uzate de la baie si bucatarie si a apelor vane, de la wc-uri.
Fosele de acest gen sunt niste rezervoare mari fabricate din PVC sau din polietilena care au drenaj propriu.
In ele se colecteaza apa uzata si cu ajutorul culturii de bacterie (bioactivato-rul) care se introduce odata cu punerea in functiune prima data, se curata ecologic, putand apoi fi deversata pe sol sau in rauri.

Reziduurile ramase se curata prin vidanjare in proportie de 90% pentru a lasa active bacteriile care se inmultesc, reactivand procesul. Avantajul este ca nu trebuie vidanjate decat la 3-4 ani.
Datorita sistemului etans este impiedicata eliminarea in aer a mirosurilor neplacute.
Capacitatea foselor ecologice sunt de la 2000 l pana la 10.000l de apa menajera.
Se recomanda folosirea acestor fose ecologice atat pentru zone populate din mediu urban, cat si pentru cele din mediul rural care au apa curenta si canalizare.
Facilitatile foselor septice ecologice pornesc de la faptul ca pot fi montate si in sol cu panza freatica, au intrarile si iesirile etanseizate, au un difuzor de intrare care evita turbulentele permitand incetinirea debitului, se manevreaza usor, au prefiltru cu caseta ce se curata cu jet de apa, au adaptator de inaltime.

 

 

Despre fosele septice biologice
Scroll to Top