Rigole din polipropilena

Rigolele din polipropilena sunt dintre cele mai usoare ca greutate, ca modalitate de transport si in privinta montajului.
Acest tip de rigole se utilizeaza in special pentru drenarea apei pluviale din jurul caselor, institutiilor,  in curtile interioare sau parcuri. In alegerea tipului si numarului de rigole va trebui sa tinem seama de constructia casei, cantitatea de apa ce trebuie colectata in functie de zona geografica, latimea si adancimea rigolei si tipul de sol in care se ampalseaza aceasta (nisipos, pietros sau argilos).

Rigolele din polipropilena au clase diferite de sarcina : tip A1 5kN si B1 25kN destinate spatiilor dimprejurul caselor sau institutiilor ; sau destinate traficului mediu cu sarcini tipB1 25kN si C2 50kN si au latimi cuprinse intre 100mm-200mm
Sunt rigole realizate din materiale reciclabile cu grad de sarcina redus si cu gratar galvanizat.O alta categorie de rigole din acelasi material sunt cele destinate parcarilor publice si private, spatiilor pietonale, complexelor rezidentiale sau complexelor comerciale.
Acestea au un grad de sarcini cuprins intre A 15kN-D 400kN, iar gratarele se prind de corpul rigolei fara surub.
Pentru clasa de sarcini D400 se folosesc numai rigole cu muchia intarita cu otel zincat la care se potrivesc toate tipurile de capace.
Fiind realizata cu profil “V” sporeste eficienta in autocuratare, iar peretele in forma hexagonala ii permite¬† fixarea in orice tip de material.

 

Rigole prefabricate din polietilena de inalta densitate (PE-HD)
Rigole din inox - avantajele utilizarii acestui tip de rigola
Scroll to Top