Bucuresti, Romania (obs livram in toata tara)

Separatoare de grasimi

Separatoarele de grasimi din beton sunt dispozitive care au ca scop epurarea apei uzate folosind principiul decantarii si al ridicarii la suprafata a grasimilor.

Astfel, substantele mai grele decat apa (namol, nisip, etc) se vor lasa la fund, iar grasimile, fiind mai usoare, se vor ridica la suprafata. Apoi, prin instalatii specifice, apa astfel epurata este separata de grasimi si namol, acestea din urma ramanand in separator de unde vor fi expulzata ulterior, prin conducta de iesire.

Utilizarea separatoarelor de grasimi din beton

Separatoarele de grasimi au o arie larga de aplicatii, avand in vedere ca unitatile comerciale care opereaza cu astfel de reziduuri sunt obligate prin lege sa dispuna de astfel de instalatii.

Astfel, separatoarele de grasimi sunt obligatorii pentru cantine, restaurante, hoteluri, pensiuni, fabrici de lactate, fabrici de margarina, fast-food-uri, shaormerii si asa mai departe.

Oferta noastra

Separatoarele de grasimi din beton, cu decantoare de namol incluse, vin in urmatoarele versiuni:

Separatoare din beton armat , cu montaj ingropat (nu necesita ancorare) :

  • Flux2 – cu un debit de 2 l pe secunda, un diametru exterior de 1,24 m, 1,75 m inaltime, cu o conducta de intrare si una de iesire de 110 mm diametru fiecare. Volumul separatorului este de 1200 l si are o masa de 2,6 tone.
  • Flux 3 – debit de 3 l pe secunda , diametru exterior 1,24 m, inaltime, 1,75 m, conducata de intrare si de iesire de 110 mm diametru. Are un volum de 1200 l si o masa de 2,6 t.
  • Flux 4 – debit de 4 l/s, diametru exterior 1,24 m, inaltime 1,75 m, conducta de intrare si de iesire de 160 mm in diametru. Volumul este de 1200 l iar masa de 2,6 t.
  • Flux 6 – debit de 6 l/s, diametru exterior de 1,24 m, inaltime 1,75 m, conducta de intrare si de iesire de 160 mm, volum de 1200 l si masa de 2,6 t.
  • Flux 7 – debit 7 l/s, diametru exterior 2 m, inaltime 2 m, conducata de 160 mm in diametru, volum de 4500 l si masa de 5 tone.
  • Flux 9 – debit 9 l/s, diametru exterior 2 m, inaltime 2 m, conducata de 160 mm in diametru, volum de 4500 l si masa de 5 tone.
  • Flux 12 – debit 12 l/s, diametru exterior 2 m, inaltime 2 m, conducata de 160 mm in diametru, volum de 4500 l si masa de 5 tone.
  • Flux 15 – debit 15 l/s, diametru exterior 2,4 m, inaltime 2,5 m, conducata de 200 mm in diametru. Volumul este de 8400 l iar masa de 9 tone.
  • Flux 20 – debit 20 l/s, diametru exterior 2 m, inaltime 2 m, conducata de 200 mm in diametru, volum de 8400 l si masa de 9 tone.

Toate separatoarele cu decantor inclus sunt certificate si produse conform SR EN 1825, au o grosime a peretelui de beton de 12 cm, iar elementele metalice interioare sunt realizate special pentru a rezista la coroziune.

De asemeni, toate modelele descrise mai sus sunt echipate cu filtru cualescent, spargatoare de jet la partea de intrare a apei, dispozitive de obturare automata si “urechi” de ridicare a separatorului.

Alegerea modelului potrivit se face in functie de volumul de apa uzata eliminat de unitatea de productie, in functie de spatiul disponibil si nu in ultimul rand in functie de indicatiile unui specialist.

Intretinerea separatoarelor de grasimi cu decantor inclus

Principalele operatiuni de intretinere constau in golirea la timp a reziduurilor acumulate.

Nivelul grasimilor si al namolului decantat se verifica periodic prin gurile de vizitare, operatiune care necesita golirea completa a separatorului.

Frecventa acestei operatiuni depinde pe deoparte de volumul de apa uzata care trece prin separator, iar pe de alta parte de volumul separatorului (cu cat este mai mic, cu atat va verificat si curatat mai des).

Atunci cand acest lucru se impune, separatorul este curatat de grasime si de namol, prin drenare, dupa care separatorul se umple din nou cu apa si se inchide la loc.

Atat verificarea cat si drenarea separatoarelor se face de catre o firma special acreditata in acest sens, firma care va respecta indicatiile producatorului cu privire la efectuarea acestor operatiuni.