Separatoare de grasimi

Apele reziduale care ajung in canalizarile din orase sau chiar din comune presupun o epurare anterioara de compusi chimici sau de grasimi.
Acest lucru se realizeaza cu separatoarele de grasimi animale sau vegetale. La o prima vedere influenta lor asupra mediului nu este nociva, dar in cantitati mari acestea pot dauna mediului inconjurator.

Tocmai pentru prevenirea situatiilor neplacute de acest gen separatoarele de grasimi isi gasesc locul in epurarea apelor reziduale de la restaurante, cantine, abatoare sau fabricilor de industrie alimentara unde se deverseaza grasimi.
Principiul care sta la baza separatoarelor este acela ca grasimile sunt lichide si mai usoare ca apa, motiv pentru care se colecteaza in spatiu special destinat si de unde se curata periodic.
In acea camera de retentie a grasimilor fie animale, fie vegetale, un flotor impiedica deversarea lor accidentala. Alegerea unui separator de grasimi se face tinand seama de urmatorii factori :
1. materialul din care este confectionat ;
2. spatiul de ampalsare (acoperit sau neacoperit) ;
3. cantitatea de ape reziduale ce trebuie epurata.
Separatoarele de grasimi pot fi  confectionate din otel, polipropilena sau beton . Sunt separatoare de grasime ce au un volum mai mic de grasimi colectate la 1l de apa si acestea se pot monta sub chiuvetele din bucatarie.

In principiu sistemele de canalizare “sufera” datorita grasimilor vegetale si grasimi animale sau acizi grasi. Astfel in ajutorul drenarilor de apa vin separatoarele care isi aduc o contributie importanta la protectia mediului inconjurator

Produsele comercializate de noi sunt fabricate din beton armat de inalta calitate astfel incat ele au o durata de viata ridicata. Toate aceste produse sunt de clasa D400 ( carosabile).

Lista de separatoare din beton cu decantor de namol inclus

Separatoare de grasimi pentru restaurant cu montaj sub chiuveta
Separatoare de hidrocarburi si uleiuri | modele
Scroll to Top