Separatoare de hidrocarburi si uleiuri | modele

Rolul separatoarelor de hidrocarburi este acela de a epura apele infestate cu reziduuri de la motorina, benzina si alti compusi chimici.
Tocmai pentru protejarea mediului inconjurator aceste separatoare au o zona de colectare a uleiurilor si o zona de epurare care functioneaza pe principiul diferentei de densitate dintre apa si hidrocarburi.
Hidrocarburile sunt mai usoare decat apa si urca la suprafata de unde sunt captate intr-o camera de retentie unde un floror reglabil impiedica scurgerea lor accidentala. Separatoarele se curata periodic, astfel incat apa reziduala care ajunge in canalizare sa fie epurata de compusii chimici.
Unele separatoare de hidrocarburi sunt dotate si cu spatiu de retentie a noroiului, astfel incat se decanteaza foarte bine apa care ajunge in canalizare. Separatoarele sunt de doua tipuri :
a) clasa 1cu 5mg hidrocarburi tratate /1litru de apa ;
b)clasa 2 cu 100mg hidrocarburi/1litru de apa.
Alegerea unui separator se face tinand seama de cativa factori :
a) concentratia de hidrocarburi din apa tratata ;
b) debitul apei reziduale ce trebuie tratata ;
c)locul de montare al acestuia acoperit/ neacoperit ;
d) densitatea in hidrocarburi a apelor reziduale ce urmeaza sa fie tratate.
Aceste aparate se monteaza in benzinarii, in service-uri auto, in ateliere mecanice, in spalatorii auto. Ele sunt confectionate din: otel, polietilena sau beton armat cu fibra de sticla.

Separatoare de grasimi
Scroll to Top