Bacterii pentru fosele septice

Procesele prin care substantele organice din apele reziduale sunt descompuse in alte elemente in urma digerarii de catre microorganisme se numesc biodegradare aeroba sau anaeroba.
Pentru curatarea foselor septice si altor tipuri de scurgeri sau canalizari se folosesc aceste microorganisme, create prin metode chimice in laborator, cu capacitati de inmultire rapida.

Exista doua tipuri de microorganisme care se hranesc cu aceste substante organice :
a)bacterii aerobe, care in timpul digestiei preiau oxigenul din atmosfera ;
b) bacterii anaerobe care preiau oxigenul direct din materia organica consumata.
In urma unui proces de biodegradare completa, gazele degajate nu au miros. Daca volumul de materiale organice moarte este foarte mare, in comparatie cu capacitatea microorganismelor de a-l purifica, atunci procesul nu este complet si va apare un miros neplacut.
Exista in comert o serie de bacterii ce se livreaza in recipiente inchise etans, sub forma de praf sau tablete.
Aceste produse de laborator au o eficienta maxima prin capacitatea lor de a curata apele menajere care se aduna in fosele septice sau in conductele de evacuare din locuinte.
Aceste microorganisme gigera toate produsele organice din fosa ( hartie, grasimi, resturi alimentare, materii fecale) si in proportie de 60-90% le transforma in apa, dioxid de carbon si azot, distrugand si culturile de salmonela.
Un alt efect este eliminarea mirosului neplacut si scurgerea rapida a apei reziduale.

Despre fosele septice biologice
Scroll to Top