Despre fosele septice biologice

Fosele septice biologice sunt unitati de tratare primara a apelor reziduale provenite din instaltii sanitare civile, industriale sau apelor menajere. Caracteristica acestor fose septice este ca epurarea apei se face fara substante de prelucrare chimica, si sunt capabile sa duca la o calitate a efluentului dupa drenaj respectand nivelul parametrilor impusi de legislatia in vigoare.
Aceste unitati contin un rezervor etans cu 2-4 compartimente si 1-2 fose septice mecanice, in functie de capacitatea pe care o are.
Peretii ramforsati ai recipientului permit amplasarea acestora in zone cu trafic pietonal, avand o rezistenta de 600kg/mp, sunt functionale si economice. In functie de numarul de utilizatori se alege si marimea acestora, vidanjarea se face o data la 18 luni, considerand consumul de apa in mediul urban uzual la 170-200l/zi/utilizator.
Avantajele utilizarii foselor septice biologice deriva din cateva aspecte :
a) recipientul este inchis etans ;
b)interiorul este rezistent la atacurile bacteriilor, acizilor, substantelor organice;
c) rezistenta la coroziune este garantata 30 de ani.
Apele reziduale sunt dirijate intermitent in reactorul in care in decurs de 8 ore sunt supuse tratarii cu ajutorul microorganismelor ce se hranesc din reziduurile din apa manajera. Jos se depune namolul, iar in partea de sus apa curata se deverseaza in sol. Procesul reincepe dupa fiecare ciclu de 8 ore.

Despre fosele septice ecologice
Bacterii pentru fosele septice
Scroll to Top